Isorhamnetin and its new derivatives isolated from sea buckthorn berries prevent H2O2/Fe - induced oxidative stress and changes in hemostasis.
Opis bibliograficzny
Isorhamnetin and its new derivatives isolated from sea buckthorn berries prevent H2O2/Fe - induced oxidative stress and changes in hemostasis. [AUT.] BARTOSZ SKALSKI, LIS BERNADETTA, ŁUKASZ PECIO, BOGDAN KONTEK, [AUT. KORESP.] BEATA OLAS, [AUT.] JERZY ŻUCHOWSKI, ANNA STOCHMAL. Food Chem. Toxicol. 2019 vol. 125 s. 614-620, bibliogr. poz. 50. DOI: 10.1016/j.fct.2019.02.014
Szczegóły publikacji
Źródło:
Food and Chemical Toxicology 2019 vol. 125, s. 614-620, bibliogr. poz. 50.
Rok: 2019
Język: angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopiśmie
Typ MNiSW/MEiN: Praca Oryginalna
Linki zewnętrzne
PBN
5ebffdb2ad49b31ccece3893
DOI
10.1016/j.fct.2019.02.014
PubMed
30738133
Strona WWW
https://www.sciencedirect.com/science/a…
Identyfikatory
BPP ID: (27, 92885) wydawnictwo ciągłe #92885
Metryki
100,00
Punkty MNiSW/MEiN
4,679
Impact Factor
Q1
SCOPUS
29
Cytowania
40,00
Punktacja wewnętrzna
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
| Zewnętrzna baza danych: | • Scopus • Web of Science |
|---|---|
| Rekord utworzony: | 3 grudnia 2020 08:40 |
| Ostatnia aktualizacja: | 30 października 2023 03:17 |