The anti-oxidative and hemostasis-related multifunctionality of L-chicoric acid, the main component of dandelion: An in vitro study of its cellular safety, antioxidant and anti-platelet properties, and effect on coagulation.
Opis bibliograficzny
The anti-oxidative and hemostasis-related multifunctionality of L-chicoric acid, the main component of dandelion: An in vitro study of its cellular safety, antioxidant and anti-platelet properties, and effect on coagulation. [AUT. KORESP.] BERNADETTA LIS, [AUT.] DARIUSZ JEDREJEK, JAROSLAW MOLDOCH, ANNA STOCHMAL, BEATA OLAS. J. Funct. Foods [online] 2019 vol. 62 [art. nr] 103524, s. 1-10, bibliogr. poz. 38, [przeglądany 1 października 2019]. Dostępny w: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1756464619304487. DOI: 10.1016/j.jff.2019.103524
Szczegóły publikacji
Źródło:
Journal of Functional Foods [online] 2019 vol. 62, [art. nr] 103524, s. 1-10, bibliogr. poz. 38.
Rok: 2019
Język: angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopiśmie
Typ MNiSW/MEiN: Praca Oryginalna
Linki zewnętrzne
PBN
5ebffdafad49b31ccece36b5
DOI
10.1016/j.jff.2019.103524
Strona WWW
https://www.sciencedirect.com/science/a…
Identyfikatory
BPP ID: (27, 90529) wydawnictwo ciągłe #90529
Metryki
100,00
Punkty MNiSW/MEiN
3,701
Impact Factor
Q1
SCOPUS
45,00
Punktacja wewnętrzna
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
| Zewnętrzna baza danych: | • Scopus • Web of Science |
|---|---|
| Rekord utworzony: | 30 września 2019 10:22 |
| Ostatnia aktualizacja: | 30 października 2023 12:15 |