Nutritional value, protein and peptide composition of edible cricket powders.
Opis bibliograficzny
Szczegóły publikacji
Streszczenia
There are various indicators, including FAO and EU sources, that edible insects could become one of the solutions to the problem of global food supply. This report was aimed at improving the knowledge on powdered crickets (Acheta domesticus). The analyses of the basic nutritional composition revealed that cricket powders were rich in protein (42.0–45.8% of dry matter) and fat (23.6–29.1% of dry matter). In terms of mineral content, CPs were rich in Ca, Mg and Fe. Most of all, the levels of Cu, Mn and Zn were especially high (2.33–4.51, 4.1–12.5, 12.8–21.8 mg/100 g of dry matter, respectively). Furthermore, the analyses into the proteins indicated that the cricket powders were treated with high temperatures and allowed the determination of four cricket-specific peptides that showed sufficient thermostability to serve as markers for authentication.
Linki zewnętrzne
Identyfikatory
Metryki
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Punkty i sloty autorów
| Autor | Dyscyplina | PkD / PkDAut | Slot |
|---|---|---|---|
| Fornal Emilia, prof. dr hab. n. chem. | nauki medyczne | 200,0000 | 1,0000 |
Punkty i sloty dyscyplin
| Dyscyplina | PkD / PkDAut | Slot |
|---|---|---|
| nauki medyczne | 200,0000 | 1,0000 |
Informacje dodatkowe
| Zewnętrzna baza danych: | • Scopus • Web of Science |
|---|---|
| Rekord utworzony: | 18 marca 2019 10:56 |
| Ostatnia aktualizacja: | 26 października 2023 19:31 |